Schrijven naar je-zelf helpt je om dicht bij je persoonlijke doelen te blijven. Als je regelmatig schrijft en bewust stil staat bij de stappen die je zet, ga je merken dat je dromen dichterbij zijn dan je dacht. Bewust keuzes maken, is dan ook de essentie van Schrijven naar je-zelf. Daarom neem ik regelmatig een schrijfmoment om mijn persoonlijke balans op te maken. Zo weet ik dat ik nog steeds mijn eigen weg volg en niet het pad dat iemand anders voor me uitstippelde.

Minder werken, meer leven

Toen ik enkele jaren geleden minder ging werken om meer tijd te nemen voor mijn creativiteit, besefte ik dat dit financiële gevolgen zou hebben. En omdat ik dat loonverschil niet wou overbruggen met meer dingen die geld moeten opbrengen, stond ik stil bij mijn uitgaven. Dankzij mijn schrijven wist ik heel goed wat waardevol was voor mij en op basis daarvan maakte ik keuzes: waar wil ik geld aan uitgeven? Wat kan ik missen? De antwoorden op die twee vragen zijn nu nog steeds mijn houvast.

Deze week maakte ik nog eens mijn balans op en maakt ik twee lijstjes: 
– Wat verloor ik door minder (betaald) te werken?
– Wat heb ik gewonnen?

Het tweede lijstje bleek gelukkig een stuk langer dan het eerste. Ik verloor materiële dingen die voor mij niet echt essentieel zijn. Wat ik won, is voor mij veel waardevoller. Ik won rustpunten, tijd om te schrijven, waardering en mooie woorden van mensen die deelnamen aan mijn workshops. Ik won zelfvertrouwen en onverwachte ontmoetingen. En ik vond een uitgever voor mijn verhaal: in 2022 komt een droom van me uit en ligt mijn boek in de winkel!

Of gewoon baas van je eigen tijd

Natuurlijk kan niet iedereen de keuze maken om minder te gaan werken en misschien wil je dat ook niet. Ook als je gewoon wat extra tijd nodig hebt om je persoonlijke doelen te bereiken, kan je je dezelfde vragen stellen. Wat is voor jou waardevol? Waar wil jij je tijd en energie in steken? Wat zou je liever schrappen?

Durf te kiezen

Bewust keuzes maken en stappen zetten, dat is de essentie van Schrijven naar je-zelf. Wil jij daar meer tijd voor maken en ook de kracht van schrijven ontdekken? Ik geef je graag een duwtje in de rug. Kies hier een workshop of maak een afspraak maken voor jouw individueel coachingstraject.