Schrijven en Emke

Schrijfworkshops Schrijven naar jezelf met Emke Dierickx

Schrijven en Emke

Als kind kon ik een hele wereld bij elkaar fantaseren en als puber schreef ik dagboeken vol. Al die tijd had ik ook iets met taalfouten en slechte punten voor Nederlands. Toch bleef ik schrijven, woorden zoeken die pasten bij mijn rijke fantasie en gevoelens.

Ik weet niet goed waarom, maar mijn schrijven viel stil toen ik met twee diploma’s in de hand op zoek ging naar een job en een huis. Ik werd docente Sociaal Werk, verbouwde een huis tot een thuis voor mijn gezin en zette geen woord meer op papier. In die jaren verloor ik niet alleen het contact met mijn creativiteit, maar ook met mezelf. Ik stond nog weinig stil bij wat me overkwam en maakte geen bewuste keuzes meer. Ik leefde het leven zoals het op me afkwam en niet zoals ik het zelf wou. 

Een groot verlies schudde me wakker. Ik nam mijn pen weer op om woorden te geven aan wat ik voelde, aan wie ik was en wou zijn. Bij elk woord kwam ik dichter bij mezelf, dichter bij vandaag. Deze keer stopte ik niet met schrijven want nu besefte ik meer dan ooit wat mijn schrijven mij bracht: de kans om mijn leven zelf vorm te geven. 

Ik schrijf om te vliegen, te groeien of om stil te staan en het leven te voelen.  Want schrijven geeft mij kracht en die kracht wil ik met jou delen in Schrijven naar je-zelf, een uniek aanbod van workshops en persoonlijke coaching. 

 

Schrijven naar je-zelf

Schrijven naar je-zelf is geïnspireerd door mijn eigen schrijven en mijn zoektocht om bewuster in het leven te staan. Als je regelmatig schrijft, blijf je dichter bij jezelf en leef je het leven dat jij wilt leven, los van wat anderen van jou verwachten. Ook hier gaat het niet om mooie, foutloze zinnen maken. Je benoemt gewoon wat waardevol is, in de taal die het best bij jou past.

Lees meer…

Schrijfworkshops Schrijven naar jezelf met Emke Dierickx

Schrijven met Emke Dierickx is een fijne ontdekkingstocht. Ze creëert op een rustige manier een veilige omgeving en van daaruit wordt je met mooi opgebouwde uitnodigende opdrachtjes op pad gezet. En, leer je op een verrassende manier nieuwe kantjes van jezelf kennen. Zonder twijfel: een aanrader!

– Petra

Schrijven naar jezelf was een eye-opener, een echte aanrader!!! Weer gemotiveerd om elke dag 10 à 15 min te schrijven naar mezelf. Dit bracht rust en inzicht, vooral in deze onzekere tijden. De opdrachten zijn bijzonder goed gekozen. De verbondenheid met de andere mensen uit de groep is verrassend genoeg diep en vertrouwd. Het bracht me dichter bij mezelf.

– Nadine

Waar ik zelf steeds vastreed bij het proberen schrijven waren de opdrachten een eye-opener. Ik besefte dat ik door het schrijven niet steeds moet willen zoeken naar antwoorden maar dat het een loslaten kan zijn.