Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mild voor jezelf in 2024: herbron met mindfulness en helend schrijven

Gent, yogaloft

5 januari @ 09:30 16:30

€95

Inschrijven kan tot 12 december.

Na de feestdrukte nemen we de tijd om naar binnen te keren. In een periode van goede voornemens en beste wensen, staan we stil bij jou en wat voor jou waardevol is. Hoe wil jij vorm geven aan 2024? Je krijgt meer inzicht in het belang van zelfcompassie en benoemt je eigen waarden en persoonlijke grenzen. Via meditatie kom je in contact met jezelf en leer je rust te vinden. Bij het schrijven geef je woorden aan wat er echt toe doet voor jou. Dat schrijven helpt je om structuur te geven aan je persoonlijke inzichten en die ook vast te houden. Zo wordt deze dag jouw kompas voor 2024.

Door mild te zijn voor jezelf krijgt faalangst minder kans. Je durft jezelf meer uit te dagen omdat je weet dat het niet erg is om te mislukken. Zo krijg je meer daadkracht en maak je keuzes die echt bij jou passen. Angst zit niet langer in de weg van je persoonlijke doelen en plannen. En dat heeft op zijn beurt een positieve impact op de mensen rond je.

De dag staat open voor iedereen die zorgt voor anderen, zowel professioneel als daarbuiten. We werken in een kleine groep en maken ook tijd voor verbinding. We verwachten geen voorkennis. Vanuit onze ervaring hebben we bijzonder aandacht voor wie werkt in de hulpverlening of het onderwijs.

Kirsten en Emke begeleiden jou bij het schrijven en de meditatie:

Kirsten Victor is trainer in mindfulness en ook organisatie & onderwijscoach: “Ik leerde dat vallen en opstaan deel is van de weg en durf erop te vertrouwen dat anderen ook hun weg zullen vinden. In mijn werk en daarbuiten heb ik oog voor diversiteit en wil ik bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Ik hou van wandelen in het bos of op het strand, tijd doorbrengen met mijn gezin en kat, koken, lezen…”

Emke Dierickx is docente Sociaal Werk bij Odisee en geeft de workshops Schrijven naar je-zelf: “Regelmatig schrijven geeft mij de kracht om zelf vorm te geven aan mijn leven. Het helpt me om mild te zijn voor mezelf en me niet te laten verlammen door angst. Zo groeide mijn daadkracht en kom ik op onverwachte plekken. Als docente hou ik ervan om mensen te zien groeien, daarom deel ik de kracht van schrijven nu in trainingen en coaching.”

Praktisch: We verwelkomen jou vanaf 9 u met een kopje thee of koffie en starten om 9u30. We ontmoeten elkaar in de Yogaloft, Aaigemstraat 10 in Gent. Deze gezellige plek ligt vlakbij het Sint Pietersstation en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. We voorzien geen lunch, breng dus zelf iets mee of haal iets lekkers in de buurt. Voor de meditatie draag je best makkelijke kledij en eventueel warme pantoffels. Wij zorgen voor matjes en kussens.