Schrijven naar je-zelf

Schrijven is groeien

 

Kom al schrijvend dichter bij jezelf en durf je eigen keuzes maken.

 

Voel je je alsof je geleefd wordt?

Neem je leven weer in eigen handen

Schrijfworkshops Schrijven naar jezelf met Emke Dierickx

In Schrijven naar je-zelf staat niet zozeer je verbeelding centraal maar wel je persoonlijke groei. Het gaat niet over mooie zinnen maken of het volgen van de taalregels. Het gaat wel over de kracht van woorden en benoemen wat waardevol is. 

Door gedachten en gevoelens toe te vertrouwen aan papier, krijgen we meer inzicht in wie we zijn en wat we nodig hebben. Wat sluimert in het onderbewuste, krijgt een stem. Hierdoor ontstaat er rust en komt er ruimte vrij om te focussen op wat er echt toe doet. Je neemt je leven bewust in handen en door jezelf te lezen, krijg je ook de kans om naar jezelf te luisteren. Zo zorg je niet alleen voor jezelf en je eigen geluk, je staat ook sterker in je schoenen om er te zijn voor anderen. 

Elke workshop is zorgvuldig opgebouwd en brengt jou woord voor woord dichter bij jezelf. Ik ben jouw gids in dit schrijven, jij houdt de pen vast en bepaalt waar je uitkomt. Omdat je alleen voor jezelf schrijft, hoef je ook nooit voor te lezen. We maken wel tijd voor uitwisseling, zo kunnen we elkaar inspireren en versterken. Een belangrijk aspect van elke workshop is verbinding, met jezelf en met anderen. 

Waar ik zelf steeds vastreed bij het proberen schrijven waren de opdrachten een eye-opener. Ik besefte dat ik door het schrijven niet steeds moet willen zoeken naar antwoorden maar dat het een loslaten kan zijn, waarvoor ik je enorm wil bedanken.

– Els

De kracht en waarde zitten voor mij in het bewust tijd maken om na te denken over wie ik ben en wil zijn, wat ik wil bereiken, wat belangrijk is voor me. Schrijven helpt me bij al die dingen. Blij dat ik vandaag de tijd nam om even stil te staan, te schrijven, te babbelen met anderen. Je begeleiding was top!

 – Ann

Schrijven met Emke Dierickx is een fijne ontdekkingstocht. Ze creëert op een rustige manier een veilige omgeving en van daaruit wordt je met mooi opgebouwde uitnodigende opdrachtjes op pad gezet. En, leer je op een verrassende manier nieuwe kantjes van jezelf kennen. Zonder twijfel: een aanrader!

– Petra

Schrijfworkshops Schrijven naar jezelf met Emke Dierickx

Schrijven met emke

Schrijven naar je-zelf is geïnspireerd door mijn eigen schrijven en mijn zoektocht om bewuster in het leven te staan. Als je regelmatig schrijft, blijf je dichter bij jezelf en leef je het leven dat jij wilt leven, los van wat anderen van jou verwachten. Ook hier gaat het niet om mooie, foutloze zinnen maken. Je benoemt gewoon wat waardevol is, in de taal die het best bij jou past. 

En intussen blijf ik schrijven, elke dag. Ik schrijf om te vliegen, te groeien of om stil te staan en het leven te voelen.

Lees meer over Emke…

 

{

Schrijven geeft mij kracht
en die kracht wil ik delen.

– Emke