Schrijven naar je-zelf

Word wie je wilt zijn
Aanbod Schrijven naar je-zelf

Benoem wat waardevol is

In Schrijven naar je-zelf staat niet zozeer je verbeelding centraal maar wel je persoonlijke groei. Het gaat niet over mooie zinnen maken of het volgen van de taalregels. Het gaat wel over de kracht van woorden en benoemen wat waardevol is. Zo krijg je inzicht in jezelf en kan je groeien als persoon. 

Door gedachten en gevoelens toe te vertrouwen aan papier, krijgen we meer inzicht in wie we zijn en wat we nodig hebben. Wat sluimert in het onderbewuste, krijgt een stem. Hierdoor ontstaat er rust en komt er ruimte vrij om te focussen op wat er echt toe doet. Je neemt je leven bewust in handen en door jezelf te lezen, krijg je ook de kans om naar jezelf te luisteren. Zo zorg je niet alleen voor jezelf en je eigen geluk, je staat ook sterker in je schoenen om er te zijn voor anderen.  

Zoek je een nieuw evenwicht in je leven? Ga je door een moeilijke periode en wil je stilstaan bij wat jij voelt en nodig hebt? Of heb je gewoon nood aan een moment van reflectie? Schrijf dan mee!

Elke workshop is zorgvuldig opgebouwd rond een specifiek thema en brengt jou woord voor woord dichter bij jezelf.  Jij houdt de pen vast, jij bepaalt waar je uitkomt. Omdat je alleen voor jezelf schrijft, hoef je nooit voor te lezen.

op maat van jouw team of doelgroep

Laat mensen groeien

Wil je tijdens een teamdag of studiedag tijd maken om te schrijven? Of wil je een workshop aanbieden aan jouw publiek? Dan bouw ik graag een workshop. Mogelijke thema’s waarrond we kunnen schrijven zijn: 

    • Persoonlijke ontwikkeling en zelfleiderschap: woorden geven aan persoonlijke plannen en zo de eerste stap zetten om die te bereiken. 
    • Zelfzorg: over het benoemen van eigen grenzen en behoeften.
    • Helend schrijven bij rouw en verlies: emoties benoemen en zoeken naar een nieuw evenwicht. 

Alles begint met een goed gesprek waarin we verkennen wat de noden en doelstellingen zijn van jouw doelgroep. Vervolgens stel ik een schrijfmoment op maat voor.

Schrijven met Emke Dierickx is een fijne ontdekkingstocht. Ze creëert op een rustige manier een veilige omgeving en van daaruit wordt je met mooi opgebouwde uitnodigende opdrachtjes op pad gezet. En, leer je op een verrassende manier nieuwe kantjes van jezelf kennen.

– Petra

De kracht en waarde zitten voor mij in het bewust tijd maken om na te denken over wie ik ben en wil zijn, wat ik wil bereiken, wat belangrijk is voor me. Schrijven helpt me bij al die dingen. Blij dat ik vandaag de tijd nam om even stil te staan, te schrijven, te babbelen met anderen. Je begeleiding was top!

 – Ann

Waar ik zelf steeds vastreed bij het proberen schrijven waren de opdrachten een eye-opener. Ik besefte dat ik door het schrijven niet steeds moet willen zoeken naar antwoorden maar dat het een loslaten kan zijn.