Schrijven naar je-zelf

Word wie je wilt zijn
Voel je je alsof je geleefd wordt?

Neem je leven weer in eigen handen

Schrijfworkshops Schrijven naar jezelf met Emke Dierickx

In Schrijven naar je-zelf staat niet zozeer je verbeelding centraal maar wel je persoonlijke groei. Het gaat niet over mooie zinnen maken of het volgen van de taalregels. Het gaat wel over de kracht van woorden en benoemen wat waardevol is. Zo krijg je inzicht in jezelf en kan je groeien als persoon. 

Door gedachten en gevoelens toe te vertrouwen aan papier, krijgen we meer inzicht in wie we zijn en wat we nodig hebben. Wat sluimert in het onderbewuste, krijgt een stem. Hierdoor ontstaat er rust en komt er ruimte vrij om te focussen op wat er echt toe doet. Je neemt je leven bewust in handen en door jezelf te lezen, krijg je ook de kans om naar jezelf te luisteren. Zo zorg je niet alleen voor jezelf en je eigen geluk, je staat ook sterker in je schoenen om er te zijn voor anderen.  

Zoek je een nieuw evenwicht in je leven? Wil je een moeilijke knoop doorhakken maar geraak je er zelf niet uit? Of heb je gewoon nood aan een moment van reflectie? Schrijf dan mee! Je kan kiezen voor een workshop in groep of een individueel schrijfmoment. Telkens ben ik jouw gids in het schrijven.

Jij houdt de pen vast, jij bepaalt waar je uitkomt.

Verbinding met jezelf en met anderen

Workshops

 

 

 

 

 

Schrijf je graag in groep, dan is een schrijfworkshop zeker iets voor jou. Elke workshop is zorgvuldig opgebouwd rond een specifiek thema en brengt jou woord voor woord dichter bij jezelf.  Omdat je alleen voor jezelf schrijft, hoef je nooit voor te lezen. We maken wel tijd voor uitwisseling, zo kunnen we elkaar inspireren en versterken. Een belangrijk aspect van elke workshop is verbinding, met jezelf en met anderen.

Verbinding met jezelf

Coaching

 

 

 

 

 

We vertrekken vanuit jouw persoonlijke levensvragen. Tijdens het gesprek, krijg je van mij schrijfopdrachten die jou dichter brengen bij jezelf. Je leest niet voor, we reflecteren wel samen over je teksten. Zo ondersteun ik jou in het zoeken naar antwoorden of een nieuw evenwicht in je leven.

Deze gesprekken verlopen online. Zo heb jij de kans om in je vertrouwde omgeving te schrijven. Tijdens het schrijven kan je camera uit, wat zorgt voor een veilig schrijfmoment. Ik blijf als coach aanwezig op de achtergrond. Na elke opdracht gaan we in gesprek, zo kan ik jouw schrijfproces volgen. Schrijf je liever niet online? Dan ontmoeten we elkaar in Gent.

Je betaalt 90 euro per sessie van twee uur. Tussen de verschillende sessies blijf ik per mail bereikbaar. Voor we starten, ontmoeten we elkaar tijdens een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Hier verkennen we samen je vraag en onderzoeken we wat schrijven naar je-zelf voor jou kan betekenen.

Schrijven met Emke Dierickx is een fijne ontdekkingstocht. Ze creëert op een rustige manier een veilige omgeving en van daaruit wordt je met mooi opgebouwde uitnodigende opdrachtjes op pad gezet. En, leer je op een verrassende manier nieuwe kantjes van jezelf kennen.

– Petra

De kracht en waarde zitten voor mij in het bewust tijd maken om na te denken over wie ik ben en wil zijn, wat ik wil bereiken, wat belangrijk is voor me. Schrijven helpt me bij al die dingen. Blij dat ik vandaag de tijd nam om even stil te staan, te schrijven, te babbelen met anderen. Je begeleiding was top!

 – Ann

Waar ik zelf steeds vastreed bij het proberen schrijven waren de opdrachten een eye-opener. Ik besefte dat ik door het schrijven niet steeds moet willen zoeken naar antwoorden maar dat het een loslaten kan zijn.